Pelaburan Saham Teknik Saham Terbaik

Pelaburan Saham Teknik Saham Terbaik

Pelaburan Saham

Banyak teknik-teknik pelaburan saham yang ada untuk pelabur atau trader pelajari bagi menjana pendapatan melalui pelaburan saham.

Pelaburan Saham - Informasi2u.com

Pelaburan Saham – Informasi2u.com

Namun untuk menjana keuntungan yang konsisten, ilmu mengenai pelaburan saham adalah amat penting sekali.

Statistik menunjukkan 90% pelabur atau trader saham akan gagal dan hanya 10% sahaja berjaya membuat keuntungan.

Pelaburan saham

Masih ramai di antara newbie ‘tersangkut’ di atas puncak harga sesuatu kaunter dan mengalami kerugian disebabkan kita banyak terpengaruh dengan “BUY CALL” oleh pihak-pihak tertentu.

Ramai juga Newbie Trader mengejar harga sesuatu kaunter apabila ia sedang naik dan akhirnya apabila mereka membuat ‘entry’, mereka pula yang tersadai di atas apabila harga kembali jatuh ke bawah.

Ramai newbie ingin membuat keuntungan dalam masa yang singkat tetapi oleh kerana tidak mempunyai ilmu yang betul untuk menjadi Contra Trader atau Intraday Trader, akhirnya mereka kecundang dengan LOSS yang bertubi-tubi.

Jika anda berminat untuk mempelajari teknik saham terbaik maka anda boleh dapatkan informasi mengenainya di sini: informasi2u.com/pelaburansaham

Belajar Teknik Saham Terbaik Tanpa Perlu Hadir Ke Kelas dan Seminar

Untuk belajar saham memerlukan komitmen terutama jika perlu hadir ke seminar atau kelas saham. Harga seminar atau kelas saham sememangnya bukan murah kerana ilmu ini bakal memberi pulangan keuntungan untuk pelaburan anda. Mungkin harga bukan penghalang anda untuk menuntut ilmu saham tapi kebanyakannya menghadapi kesukaran untuk menghadirkan diri ke kelas atau seminar saham kerana kekangan masa.

Saya sendiri berminat untuk menyertai kelas atau seminar saham tapi saya tinggal di luar Malaysia menyebabkan saya terpaksa mencari alternatif bagi mencari ilmu saham secara online.

Saya berkenalan dengan beberapa sifu-sifu saham yang memberi peluang kepada saya untuk mempelajari teknik-teknik saham.

Teknik saham terbaik bagi saya adalah teknik saham GMP. Ramai yang tercari-cari teknik simple untuk trade saham yang boleh dipelajari secara online saja tanpa perlu ke kelas atau seminar.

Antara Fanpage yang menceritakan tentang teknik saham di facebook:

https://www.facebook.com/pages/Teknik-Saham/374513202726514

Dengan peluang mempelajari teknik saham terbaik, maka peluang untuk trader atau pelabur membuat lebih profit semakin terbuka.

Yang menariknya tak perlu ke mana-mana.

Menuntut ilmu tanpa sempadan 🙂

 

 

 

Faizi Shukor

Pengasas www.kerisjutawan.com dan www.expert2020.com